El Rinconcillo in Sevilla

Dit restaurant is een klassieker wat het tapas eten betreft in Sevilla. De centrale ligging, de traditie én de kwaliteit maken El Rinconcillo tot een verplicht bezoek, niet alleen voor toeristen, maar ook voor de inwoners van Sevilla. Ruimte voor een goed gesprek, trefpunt voor broederschappen en beroemdheden; waar generaties op generaties van inwoners van Sevilla elkaar treffen.

Op You Tube is een mooi filmpje te zien over Sevilla en deze kroeg.

 El Pimpi in Malaga

Bodega Bar El Pimpi, de sfeer in dit achttiende eeuwse pand is onveranderd, met of zonder toeristen. Via een gang en een binnentuin met prachtige ingelijste posters, kom je bij de betegelde bar waar obers je in nette zwarte broek en wit overhemd bedienen. Tegenover de lange bar hangen tientallen foto´s en portretten van beroemdheden die het lokaal ooit bezochten; waaronder Paloma Picasso, de dochter van. En natuurlijk Antiono Banderas, maar ook de Spaanse koning Juan Carlos. De houten wijnvaten zijn gesigneerd door enkele beroemde bezoekers. Afhankelijk van het tijdstip van de dag, is de sfeer afwisselend koel en rustig tot gezellig druk en lawaaiig. Moet je geweest zijn als je in Malaga bent!

Bar Pimpi zit vlak bij het Picassomuseum en heeft twee ingangen: de hoofdingang zit aan de Calle Granada 62, vlakbij de Plaza de la Merced. Je kunt er dagelijks tot 4.00 uur ´s nachts terecht, behalve op zondag.